De Groene Wandelcoach

Zou je graag ervaringen willen uitwisselen met gelijkgestemden? Vrouwen en mannen, die net als jij een partner met (kenmerken van) autisme hebben? Zou je graag het autisme van je partner beter willen begrijpen? Dan is de Autisme Krachtdag op zaterdag 9 oktober 2021 in Oisterwijk wellicht iets voor jou!

Op deze dag organiseert AutismeKracht een speciale Autisme Krachtdag voor mensen, die een partner hebben met (kenmerken van) autisme. Een dag om op krachten te komen, krachten te verzamelen en te delen in een veilige omgeving met andere partners op een prachtige plek midden in de bossen van Oisterwijk (in en rond hotel Boschoord).

Tijdens deze dag kan je een aantal workshops volgen, zoals een wandelcoach workshop en een interactieve, inspirerende workshop binnen. Workshops, die je meer inzicht geven in autisme en hoe je beter om kunt gaan met wat je partner lastig vindt, maar ook hoe je zijn of haar kwaliteiten leert herwaarderen. Je gaat naar huis met praktische handvatten en tips, die meteen toepasbaar zijn.


Het thema van deze Krachtdag is “Inzicht in Autisme”. Deze vragen kunnen bijvoorbeeld aan bod komen: Welke kenmerken horen er eigenlijk bij autisme? Hoe ziet het autisme van mijn partner eruit? Hoe kom ik erachter wat hij of zij lastig vindt?  Hoe kunnen we elkaar beter leren begrijpen? Welke kwaliteiten heeft mijn partner en hoe komen die beter tot zijn recht? Hoe ga ik om met de verschillen tussen ons?

Daarnaast wordt er ook voldoende tijd ingepland voor het delen van ervaringen, op een positieve manier en met respect voor elkaar. De workshops zijn zowel buiten als binnen. Er is tussendoor thee/koffie met wat lekkers en de lunch wordt ook verzorgd.

Hotel Boschoord heeft ivm Covid-19 diverse maatregelen genomen om de gezondheid en veiligheid van gasten en medewerkers te garanderen. De Autisme Krachtdag wordt gegeven volgens de Corona richtlijnen en aanbevelingen van de overheid.

Hiervoor krijg je:

  • een volledige verzorgde dag inclusief koffie, thee met iets lekkers en een lunch tijdens de dag
  • diverse leerzame workshops, zodat je naar huis gaat met nieuwe inzichten 
  • het delen van kennis en ervaring in een veilige omgeving met gelijkgestemden
  • professionele begeleiding door een gecertificeerde autismecoach – wandelcoach
  • een dag helemaal voor JOU, waarin je tijd voor jezelf hebt en vol energie terug gaat naar huis
  • een dag waarbij je weer op krachten kan komen in het prachtige, landelijke Oisterwijk

Heb je nog vragen of speciale wensen m.b.t. de Autisme Krachtdag? Heb je vragen over de invulling van de workshops ivm Covid-19? Laat dit weten via e-mail of  telefonisch op 06-10783865.

De volgende Autisme Krachtdagen voor partners zijn gepland op:  zaterdag  9 oktober 2021 (thema “Inzicht in Autisme”) en op zaterdag 22 januari 2022 (thema: Betere Relaties bij Autisme).

Je kunt je nu al aanmelden voor deze geplande Autisme Krachtdagen!

Je kunt je nu al aanmelden voor deze geplande Autisme Krachtdagen!

Over de organisatie van deze Autisme Krachtdag:

Deze Autisme Krachtdag wordt georganiseerd door Maike Arends de Groene Wandelcoach en Stienke de Jager Coaching bij Autisme. Maike Arends is gecertificeerd wandelcoach en is moeder van drie kinderen met autisme. Stienke de Jager is gecertificeerd wandelcoach en autismecoach en heeft een partner met autisme. Zij weten als geen ander wat de impact is van autisme op je leven, je relatie en je gezin.