De Groene Wandelcoach

Zou je graag ervaringen willen uitwisselen met gelijkgestemden? Vrouwen en mannen, die net als jij een partner met (kenmerken van) autisme hebben? Zou je graag het autisme van je partner beter willen begrijpen? Dan is de Autisme Krachtdag op zaterdag 28 januari 2023 in Oisterwijk wellicht iets voor jou!

Op deze dag organiseert AutismeKracht een speciale Autisme Krachtdag voor mensen, die een partner hebben met (kenmerken van) autisme. Een dag om op krachten te komen, krachten te verzamelen en te delen in een veilige omgeving met andere partners op een prachtige plek midden in de bossen van Oisterwijk (in en rond hotel Boschoord).

Tijdens deze dag kan je een aantal workshops volgen, zoals een wandelcoach workshop en een interactieve, inspirerende workshop binnen. Workshops, die je meer inzicht geven in autisme en hoe je beter om kunt gaan met wat je partner lastig vindt, maar ook hoe je zijn of haar kwaliteiten leert herwaarderen. Je gaat naar huis met praktische handvatten en tips, die meteen toepasbaar zijn.

Het thema van deze Krachtdag is ‘Autisme en grenzen aangeven’. Deze vragen kunnen bijvoorbeeld aan bod komen: Hoe werkt grenzen aangeven bij autisme? Waar liggen mijn grenzen? Wat kan ik redelijkerwijs van mijn partner vragen? Hoe benader ik mijn partner het best. Hoe doe ik het voor mezelf goed?

Daarnaast wordt er ook voldoende tijd ingepland voor het delen van ervaringen, op een positieve manier en met respect voor elkaar. De workshops zijn zowel buiten als binnen. Er is tussendoor thee/koffie met wat lekkers en de lunch wordt ook verzorgd.

Hotel Boschoord heeft ivm Covid-19 diverse maatregelen genomen om de gezondheid en veiligheid van gasten en medewerkers te garanderen. De Autisme Krachtdag wordt gegeven volgens de Corona richtlijnen en aanbevelingen van de overheid.

Hiervoor krijg je:

  • een volledige verzorgde dag inclusief koffie, thee met iets lekkers en een lunch tijdens de dag
  • diverse leerzame workshops, zodat je naar huis gaat met nieuwe inzichten 
  • het delen van kennis en ervaring in een veilige omgeving met gelijkgestemden
  • professionele begeleiding door een gecertificeerde autismecoach – wandelcoach
  • een dag helemaal voor JOU, waarin je tijd voor jezelf hebt en vol energie terug gaat naar huis
  • een dag waarbij je weer op krachten kan komen in het prachtige, landelijke Oisterwijk

Heb je nog vragen of speciale wensen m.b.t. de Autisme Krachtdag? Heb je vragen over de invulling van de workshops ivm Covid-19? Laat dit weten via e-mail of stuur me een appje. Telefoonnummer Maike: 06-360 160 36.

De volgende Autisme Krachtdagen voor partners zijn gepland op: zaterdag 28 januari 2023 (thema “Autisme en grenzen aangeven”) en op zaterdag 11 maart 2023 (thema: “Stress en autisme”).

Let op: op zaterdag 11 februari 2023 organiseren we een Autisme Krachtdag voor stellen, die te maken hebben met autisme in hun relatie. Heeft één persoon in de relatie (kenmerken van) autisme of allebei? Dan zijn jullie van harte welkom op deze Autisme Krachtdag voor stellen!

Je kunt je nu al aanmelden voor deze geplande Autisme Krachtdagen!

Over de organisatie van deze Autisme Krachtdag:

Deze Autisme Krachtdag wordt georganiseerd door Maike Arends de Groene Wandelcoach en Stienke de Jager Coaching bij Autisme. Maike Arends is gecertificeerd wandelcoach en is moeder van drie jongvolwassen kinderen met autisme. Stienke de Jager is gecertificeerd wandelcoach en autismecoach en heeft een partner met autisme. Zij weten als geen ander wat de impact is van autisme op je leven, je relatie en je gezin.