De Groene Wandelcoach

Shinrin-yoku of bosbaden is een van oorsprong Japans gebruik en wordt ook wel vertaald als ‘forest-therapy’, vanwege de helende eigenschappen van het bos. Je neemt niet letterlijk een bad, maar dompelt je onder in de natuur.

Ben jij moeder en heb je gezinsleden met autisme?
Ben je de hele dag aan het voorkomen dat je kind overstuur raakt? Zit je met je handen in het haar vanwege het gedrag van je kind? Begrijp je je kind of je partner niet? Slechte communicatie?
Ben je gewoon op zoek naar hulp die waardevol voor je is?

Wat zou ik er graag even hélemaal uit zijn! Herken je dat?
Wat zou het heerlijk zijn om alles even van een afstandje te bekijken!

Het kan zomaar tijd zijn voor een Groene NatuurDuik. Tijd en aandacht voor jóu! Voor jouw vragen, jouw uitdagingen. Ik zal je het gedrag van je kind uitleggen. Samen kijken we naar wat jij zelf nodig hebt. Op naar nieuwe inzichten! Samen gaan we op zoek naar voor jou haalbare stapjes en jouw oplossingen. Daar hebben we twee dagen ruim de tijd voor.

Het wandelen helpt je lichaam en brein te relaxen en zich open te stellen voor nieuwe oplossingen. De hoeveelheid adrenaline en cortisol in je lijf gaan naar beneden, het kalmeert je stresssysteem en het activeert je rust-en-herstelsysteem. Zelfs het immuunsysteem krijgt een oppepper!
Wij verlengen een normale coachwandeling naar twee dagen; het positieve effect wordt nog veel sterker!

Het is belangrijk dat je tot rust komt. Ik neem je mee naar buiten, en je hoeft nergens aan te denken. Niet aan de wandelroute, niet waar je slaapt of eet. Daar zorg ik voor.
Het enige wat je hoeft te doen is jezelf mee nemen!
We plannen je 2-daagse Groene NatuurDuik op twee door-de-weekse dagen die jou het best uitkomen. Weinig mensen, veel natuur.

Ik ontmoet je op Station Vught in de ochtend van dag 1. Jij mag het tijdstip aangeven waarop je comfortabel kunt starten. Geen haastwerk deze ochtend, eerst zorgen dat de kinderen naar school zijn. Dan kun jij met een gerust hart aan jouw dagen beginnen.
Onze wandelreis start vanaf station Vught. We zullen de bewoonde wereld vlot uit zijn en ons onderdompelen in de Brabantse natuur. Onderweg genieten we van het buiten zijn, we hebben onze coachgesprekken die ik ondersteun met coachoefeningen. Ik vraag je jouw lunch mee te brengen, die we in de natuur eten, zodat we onze Groene NatuurDuik het best beleven.
We lopen op de eerste dag zo’n 15 kilometer. Daar nemen we de tijd voor, geen haast!
Aan het eind van de middag komen we aan in een hotel in het bos. Je krijgt een mooie kamer voor jezelf. Na het 3 gangen diner is er ruimte voor een creatieve verwerkingsopdracht.
Na al die uurtjes buiten, slaap je heerlijk in deze door bos omgeven omgeving.
Dag 2: we zien elkaar bij het ontbijt, en als we onze spulletjes bij elkaar hebben wandelen we verder. Ook deze dag geen haast. We lopen langs de rand van de zandverstuivingen van de Loonse en Drunense Duinen. In de loop van de middag lopen we het natuurgebied weer uit om in Loon en Zand de bus te nemen. Dat kan een bus naar station Tilburg of station Den Bosch zijn.

Inbegrepen:
1e dag: coaching in gesprek en oefeningen, een fijn lichtgewicht zitmatje, mindfullness, stiltewandeling,  3 gangen diner met twee non alcoholische consumpties. Avond: een non alcoholische consumptie, creatieve verwerkingsactiviteit, boekje om je verwerking in te maken en je inzichten op te schrijven,, hotelovernachting in sfeervolle kamer met uitzicht op de natuur met badkamer met douche en toilet, televisie, telefoon en gratis draadloos internet.
2 e dag: ontbijt, lunchpakketje, coaching in gesprek en oefeningen, mindfullness, stiltewandeling,  koffie/thee met taart onderweg.
Boek: Het kleine ShinrinYoku boek.

Kosten compleet verzorgde één op één 2-daagse Groene NatuurDuik, prijs op aanvraag.
Niet inbegrepen: heen en terugreis openbaar vervoer
neem je eigen lunch mee op de 1e dag.

Vind je het erg spannend om dit alleen te ondernemen, of vind  je het gewoon gezellig om samen te gaan met iemand die je kent? Geen probleem. Je kunt je samen met je zus, een vriendin, of wie je ook graag mee neemt aanmelden.
We doen hetzelfde programma, maar ik coach niet één persoon , maar jullie beiden. Ik zorg regelmatig voor tijd met één van jullie, zodat ieder echt haar eigen reis maakt.
Als jullie samen komen, ga ik ervan uit dat jullie samen op een kamer slapen.

Inbegrepen: per persoon dezelfde inhoud als in de éénpersoons 2-daagse Groene NatuurDuik. Het enige verschil is dat je bij de overnachting samen een kamer deelt.
Kosten: compleet verzorgde één coach op twee deelnemers 2-daagse Groene NatuurDuik, prijs op aanvraag.

Heb je geen connectie met autisme, maar spreekt deze tweedaagse je wel aan? Dan ben jij van harte welkom!
Twijfel je of je zo ver kunt lopen? Geef het aan, ik kan de wandelingen inkorten naar zo’n 12 kilometer. Langer wandelen kan trouwens ook, als dat je wens is.