De Groene Wandelcoach

Speciaal voor ouders van jongeren met (een vermoeden van) autisme zijn er in november een aantal wandelingen.

We wandelen in de prachtige omgeving van het Meerven bij Aalst-Waalre (6 autominuten vanaf Helder havo/vwo).

We maken samen een ontspannen wandeling van zo’n anderhalf uur. Tijdens het wandelen praten we met elkaar aan de hand van het thema van de dag.
Het kan heel fijn zijn om andere ouders te leren kennen. Natuurlijk weet je wel dat andere ouders van kinderen met autisme met soortgelijke dingen als jij worstelen. Hoe fijn is het om er samen over te kunnen praten, zonder dat de ander je raar aankijkt!

Samen wandelen brengt je nog veel meer. Omdat je lijf in beweging is, ontstaat er in hoofd ook beweging. Er komt meer ruimte, en meer ruimte stimuleert creatief denken. Samen in beweging zijn brengt je nieuwe ideeën en handvatten om de dagelijkse issues met je kind makkelijker door te komen!

Ik ben moeder van drie jongvolwassenen. Ik heb een dochter en twee zoons, en ze hebben alle drie al jaren terug hun diagnose autisme gekregen. Ik weet hoe fijn het is om andere ouders in een soortgelijke situatie te ontmoeten. Omdat je elkaar begrijpt, vaak zorgen deelt en tips aan elkaar kunt geven en van elkaar kunt ontvangen.

Behalve dat ik als ouder met autisme te maken heb, ben ik in mijn werk ook met autisme bezig. Ik begeleid ouders van kinderen met (een vermoeden van) autisme in de natuur. Ik doe dat tijdens wandelingen, en maak gebruik van de natuur en van wandelcoach oefeningen; ik ben wandelcoach.
Vaak begeleid ik mensen in een 1 op 1 traject. Ik vind het daarnaast heel belangrijk om ouders samen te brengen, en daar zijn deze wandelingen voor ouders een heel mooi voorbeeld van.

Op 4 november is het thema: Hey, het is oké. Daarbij kun je denken aan: het is oké dat er autisme in ons gezin is, het is oké dat mijn kind soms iets anders nodig heeft, het is oké om andere beslissingen te nemen dan andere ouders doen, ik ben oké!

Op 10 november is het thema: Loslaten. Wat is loslaten? Het is vaak zo makkelijk gezegd, maar hoe laat je dingen los? Is een vorm van loslaten acceptatie dat iets er is, en dat kunnen laten?

Op 15 november is het thema: Vier je succes(jes). Vaak is er focus op wat nog aandacht nodig heeft, of wat er nog niet goed gaat. Vandaag wil ik aandacht besteden aan de dingetjes die wel goed gaan! En op welke wijze ‘vier’ jij dat?

Op 19 november is het thema: Een fijne tijd met mijn kind. Heb jij het ook wel eens fijn met je kind? Wat doen jullie dan? Wat kun je bedenken om te doen zodat jij en je kind het allebei fijn hebben?

En wie weet komen we samen op nog veel meer invulling voor deze thema’s. Wil je iets bespreken dat bij het thema past: voel je vrij om het aan te geven!

Wil je graag mee wandelen, of heb je vragen aan mij? App me of vul onderstaand contactverzoek in!

Heb je interesse, maar passen de data en/of tijdstippen je niet? Neem dan ook contact met me op, dan kijk ik wat ik voor je kan doen.
Voel je welkom om meerdere keren mee te wandelen!

Onderstaande graag invullen, je krijgt snel bevestiging van deelname, of antwoord op je vraag. Voel je welkom!


  Vertrek
  Onverharde parkeerplaats op de hoek van de Sophiastraat/Gorlooplaan, 5583 GS Aalst-Waalre.

  Wanneer
  Donderdag 4 november 9.00 uur, Thema: Hey, het is oké
  Woensdag 10 november 9.00 uur, Thema: Loslaten
  Maandag 15 november 9.00 uur, Thema: Vier je succes(jes)
  Vrijdag 19 november 9.00 uur, Thema: Een fijne tijd met mijn kind

  Details
  Neem een flesje water mee, ik zorg voor iets lekkers onderweg.
  Lengte is ongeveer 5 kilometer.
  De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
  Kosten bedragen € 5 per persoon.


  Vragen

  Hoe lang is de wandeling?
  De wandeling is ongeveer 5 km en we doen er 1,5 uur over. We lopen rustig, het is een wandeling om te ontspannen.

  Gaat de wandeling bij regen door?
  Bij lichte tot gemiddeld zware regen gaat de wandeling zeker door. Bij (voorspelde) stortregen, gaat de wandeling niet door. App bij twijfel even met me: 06 – 360 160 36.

  Kunnen mijn kinderen ook mee wandelen?
  De wandeling is voor ouders van jongeren met (een vermoeden van) autisme bedoeld. Het is daarom niet de bedoeling dat kinderen/jongeren meewandelen.