De Groene Wandelcoach

Speciaal voor ouders van jongeren met (een vermoeden van) autisme zijn er met regelmaat groepswandelingen, in een kleine groep. Samen komen we verder!

De eerstvolgende wandeling staat gepland op woensdag 16 oktober. Dat wordt opnieuw een Ladies Wandeling. Voor moeders van jongeren met autisme. Start van de wandeling 9.30 uur.
Ik laat je bij aanmelding de precieze locatie weten, in de omgeving van Best/Oirschot.

We gaan samen ontspannen tijdens de wandeling van ongeveer 1,5 uur. We zullen buiten een ontspanningsoefening doen, en wandelen zo’n 5 kilometer in een rustig tempo. De natuur zorgt voor afstand tot je dagelijks leven waardoor je de dingen anders mag zien, de natuur brengt rust.

Natuurlijk weet je wel dat andere moeders van jongeren met autisme met soortgelijke dingen als jij worstelen. Hoe fijn is het om er samen over te kunnen praten, zonder dat de ander je raar aankijkt!

Samen wandelen brengt je nog veel meer. Omdat je lijf in beweging is, ontstaat er in hoofd ook beweging. Er komt meer ruimte, en meer ruimte stimuleert creatief denken. Samen in beweging zijn brengt je nieuwe ideeën en handvatten om de dagelijkse issues met je kind makkelijker door te komen!

Nu staat eerst de zomervakantie voor de deur.

Vakantie… voor de één fantastisch, voor de ander de moeilijkste periode van het jaar. 
In ons eigen gezin waren de vakanties best een ding. En met het opgroeien werd het telkens anders. Dat vroeg er om steeds weer creatief te zijn, om 3 pubers met autisme tegemoet te komen. En het gezellig te houden.
Daarom wens ik je de vakantie die bij je past, in welke vorm ook! Out of the box denken mag! Zodat je van je vakantie kunt genieten, zoals het de bedoeling is.`

Heb je eerder een steuntje in de rug nodig? Neem gerust contact op, dan kijk ik wat ik voor je mag betekenen!

Voor nu wens ik je een hele mooie zomer!

Warme groet,
Maike Arend
s
De Groene Wandelcoach

Ik ben moeder van drie jongvolwassenen kinderen. Ik heb een dochter en twee zoons, en ze hebben alle drie al jaren terug hun autismediagnose gekregen. Ik weet hoe fijn het is om andere ouders in een soortgelijke situatie te ontmoeten. Omdat je vaak dezelfde soort zorgen hebt en elkaar begrijpt. En natuurlijk tips aan elkaar kunt geven en van elkaar kunt ontvangen!

Behalve dat ik als ouder met autisme te maken heb, ben ik in mijn werk ook met autisme bezig. Ik begeleid ouders van kinderen met (een vermoeden van) autisme in de natuur. Ik doe dat tijdens wandelingen, en maak gebruik van de natuur en van wandelcoach oefeningen; ik ben wandelcoach.
Vaak begeleid ik mensen in een 1 op 1 traject. Ik vind het daarnaast heel belangrijk om ouders samen te brengen, en daar zijn deze wandelingen voor ouders een heel mooi voorbeeld van.

Wil je graag mee wandelen, of heb je vragen aan mij? App me of vul onderstaand contactverzoek in!

Heb je interesse, maar past de datum of tijdstip je niet? Neem dan ook contact met me op, dan kijk ik wat ik voor je kan doen.
Voel je welkom om meerdere keren mee te wandelen!

Onderstaande graag invullen, je krijgt snel bevestiging van deelname, of antwoord op je vraag. Voel je welkom!


  Vertrek
  Bij Best. Ik laat je na aanmelding weten waar we precies verzamelen.

  Wanneer
  Woensdag 16 oktober 2024 om 9.30 uur.

  Details
  Neem zelf een flesje water mee, ik zorg voor iets lekkers onderweg.
  Lengte is zo’n 5 kilometer.
  De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.
  Kosten bedragen € 5 per persoon.


  Vragen

  Hoe lang is de wandeling?
  De wandeling is ongeveer 5 kilometer en we doen er anderhalf uur over. We lopen rustig, het is een wandeling om te ontspannen.

  Gaat de wandeling bij regen door?
  Bij lichte tot gemiddeld zware regen gaat de wandeling zeker door. Bij (voorspelde) stortregen of storm, gaat de wandeling niet door. Ik laat het in dat geval zeker weten. App bij twijfel even met me: 06 – 360 160 36.

  Kunnen mijn kinderen ook mee wandelen?
  De wandeling is voor ouders van jongeren met (een vermoeden van) autisme bedoeld. Het is daarom niet de bedoeling dat kinderen/jongeren meewandelen.