De Groene Wandelcoach

Heeft je dochter regelmatig boze buien, of trekt ze zich juist terug?
Studeert ze heel erg hard en is er weinig tijd voor andere dingen of

is ze juist weinig gemotiveerd om iets voor school te doen?
Herken je bij dochter (kenmerken van) autisme?


Vaak is stress het onderliggende probleem van het ‘vervelende’ gedrag dat je dochter laat zien.

Hoe zou het voor je zijn als:

 • je dochter weer gezellig is binnen je gezin
 • je weer fijn contact hebt met je dochter
 • je dochter weer ruimte heeft voor leuke dingen
 • je dochter meer gemotiveerd met school aan de slag gaat
 • je dochter contacten heeft opgedaan met andere meiden met (kenmerken van) autisme

Dat is mogelijk als je jouw dochter inschrijft voor de training ‘Ontstressen in 9 lessen”.

In deze online training gaat je dochter samen met andere meiden in 9 sessies van ieder ongeveer 1 uur aan de slag. De training wordt gegeven door Maike Arends en Esther Oomen.

Tijdens en na de sessies ontvang je informatie, doe je oefeningen en maak je werkbladen. Er is regelmatig tijd voor een spelletje. De sessies worden gehouden op donderdag van 19.30-20.30 uur, waarbij de eerste sessie is gepland op donderdag 11 maart 2021.

Na het volgen van de training en het doen van de oefeningen:

 • heb je ontdekt hoe jouw stress voelt, zodat je het eerder op kunt merken en de voor jou juiste actie kunt nemen
 • heb je inzicht in wat bij jou voor stress zorgt, zodat je de stress kunt verminderen en je minder vaak overprikkeld raakt
 • heb je geleerd hoe je voor jezelf structuur aan kunt brengen, waardoor je meer overzicht houdt op de dingen die je wilt en/of moet doen
 • weet je hoe je zelf balans kunt houden tussen inspanning en ontspanning, waardoor je ook nog energie over hebt voor leuke dingen
 • heb je inzicht in welke prikkels voor jou stress opleveren en hoe je deze prikkels, en daarmee ook je stress, kunt verminderen
 • heb je geleerd hoe je je grenzen op een fijne en duidelijke manier aan kunt geven, zodat je op tijd aangeeft dat iets niet goed voor je werkt en eventueel om meer duidelijkheid kunt vragen
 • weet je hoe je stress kunt voorkomen, waardoor je tools voor de rest van je leven hebt geleerd, waarmee je kunt zorgen voor meer rust, zodat je lekker in je vel blijft zitten


Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de training 1-op-1 gegeven in een aangepast vorm.
Maike en Esther zijn allebei moeders van kinderen met autisme. We weten uit onze persoonlijke ervaring hoe belangrijk aandacht voor (kenmerken van) autisme is bij het volgen van een training.

Naast ouders van kinderen met autisme, zijn wij ook in ons werk met autisme bezig. Maike als Wandelcoach voor ouders van kinderen met (kenmerken van) autisme en Esther als Autismecoach voor mensen met (kenmerken van) autisme, hun ouders, partners en kinderen.

Over Esther : “Esther laat ieder in zijn of haar waarde. Ze toont begrip, sluit bij je aan en helpt je om samen te ontwikkelen.”

Over Maike : “Maike ziet dingen aan mij, en hoort in mijn antwoorden, die ik zelf niet opmerk, of over het hoofd zie. Of misschien niet durf te zien. Jouw reacties geven me meer zelfvertrouwen!”

“Sinds ik met deze training bezig ben, kan ik kleine stapjes zetten, die ik wel kan halen en die me een positief gevoel geven!”


Veelgestelde vragen

Ik heb al zo veel te doen, waar vind ik de rust om deze training te volgen?
De 9 sessies duren ieder ongeveer 1 uur. We starten met het krijgen van meer inzicht over je stress. Je krijgt oefeningen waardoor je direct aan de slag kunt. Hierdoor merk je al snel dat je meer rust en minder stress ervaart.

Vanaf welke leeftijd kan ik dit traject volgen?
Dit traject is geschikt voor meiden vanaf 12 jaar. De informatie en de oefeningen worden op jou persoonlijk afgestemd.

Zijn de oefeningen moeilijk om te doen?
Bij elke afspraak krijg je één of meerdere oefeningen. De oefeningen worden afgestemd op wat jij nodig hebt, dus ze passen bij jou en het lukt je om er mee aan de slag te gaan. Daardoor merk je al snel dat de oefeningen je meer inzicht geven en je verder helpen.

Ik vind een groepstraining lastig en zou dit traject liever 1-op-1 doen, kan dat?
Het traject kan in een aangepaste vorm ook 1-op-1 gevolgd worden. Neem contact op voor meer informatie door een mail te sturen naar info@lekkerinjevelmetautisme.nl of bel 06-45316925.

Ik heb een zoon, kan hij ook mee doen?
Deze training is speciaal voor meiden. Bij voldoende interesse wordt er ook een training gepland voor jongens met (kenmerken van) autisme. Heb jij interesse in deze training voor je zoon? Stuur dan een mail naar info@lekkerinjevelmetautisme.nl, dan informeren we je verder.


.


Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de training 1-op-1 gegeven in een aangepast vorm.